Search

Combineert

Stijlt / Geen categorie  / Combineert
combineert-lagen

Combineert

Gebruik verschillende materialen
Combineren in huis is een kwestie van durven. Door verschillende materialen te mixen en matchen maak je een interieur spannender. Sterker nog: een interieur kan niet zonder contrast. Teveel van hetzelfde wordt al snel saai. Het gaat allemaal om de balans. Wij laten je zien hoe je jouw interieur tot leven brengt.

Persoonlijkheid geeft karakter
Door verschillende materialen te mixen krijgt je huis persoonlijkheid en karakter. Want juist door het contrast komen de materialen optimaal tot hun recht. Is de industriële woonstijl jouw ding? Een opeenstapeling van gladde materialen als beton, staal en effen stoffen kan al snel kil overkomen. Door een beetje structuur toe te voegen breng je de boel in balans. Met een grof gebreide poef of een robuuste houten tafel komt een ‘glad’ interieur in een handomdraai tot leven.

Combineer hard met zacht
Zoek dus naar contrast. Zoals harde materialen met zachte accenten of andersom. De gouden regel: uitersten versterken elkaar. Een kast van staal komt optimaal tot zijn recht in combinatie met een dik Perzisch tapijt. En een rauwe metalen stoel krijgt een hele andere uitstraling in combinatie met een aaibaar schapenvachtje. Het contrast voegt warmte en diepte toe en dat zorgt weer voor heel veel sfeer in huis.

Ideale combinatie hout en metaal
Een andere gouden combinatie is hout en metaal. Deze succesformule kom jeveel tegen in industriële interieurs. Het gladde stoere metaal in combinatie met het grove hout zorgt voor een prachtig effect. Het hout krijgt een zachte en warme uitstraling. Door hout weer te combineren met glas creëer je meer luchtigheid.

No Comments
Leave a Reply